Suport a Can Piella

Per a més informació: http://www.canpiella.cat/

L’Audiència Judicial de Cerdanyola del Vallés ha dictat el desallotjament cautelar de la masia de Can Piella a partir del proper 15 d’octubre. Aquesta mesura pretén posar fi a l’ús social de la terra, que durant 3 anys hi han dut a terme veïns i veïnes associades.

La masia, tot i ser patrimoni històric i cultural català, estava en estat ruïnós, després de més de 10 anys d’abandó. Això evidencia la falta de projectes d’ús per part de la propietat (Malca2 S.A., una societat del Grup immobiliari Alcaraz), aparentment poc interessada en la conservació de l’immoble.

D’altra banda, un grup de persones dels pobles del voltant – i no tant voltant – porten més de 3 anys donant un ús social a aquest espai que semblava ja condemnat a la mort. Lnombrosa assistència a les activitats, així com la participació de veïns en el conreu col·lectiu de la terra i les tasques de rehabilitació, han evidenciat la necessitat d’un ús social de l’espai en un context de crisi com l’actualA més a més, cal recordar que la població més propera – La Llagosta – és, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, el quart municipi amb menor Renda Familiar Disponible Bruta de Catalunya.

Malgrat aquesta necessitat, l’Audiència n’ha dictat el desallotjament cautelar en el termini de 10 dies, al·legant el dret d’ús de la finca per part de la propietat. Tanmateix, aquesta ha estat absent i mai ha volgut dialogar amb aquells que sí que en feien ús. Així, a partir del 15 d’Octubre es vol posar fi a les activitats que fins ara es duien a terme a la masia.

En aquest sentit s’ha iniciat una recollida de signatures a oiga.me per a demanar al Jutge del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 3 de Cerdanyola del Vallès la revocació d’aquest desallotjament cautelar, per considerar-la improcedent.

Anuncios

Acerca de Hort Del Xino

Huerto Urbano creado en junio del 2009 en un solar abandonado del Raval, Barcelona. Iniciativa colectiva de vecinxs del barrio, se quiere crear un espacio abierto, dedicado principalmente a la creación y al cuidado de un huerto comunitario, para contrarestar la falta de espacios verdes en la zona. Ver todas las entradas de Hort Del Xino

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: