Defensem Contrabanda FM

Hola a tots i totes!!

La Generalitat està intentant forçar el tancament de Contrabanda FM, una de les ràdios lliures més veterana i activa de la ciutat de Barcelona, que emet des de l’any 1991 a tot el terme municipal.
Què pots fer??? A la pàgina de Contrabanda trobareu diverses maneres de col·laborar: recollint signatures de persones i col·lectius, i donant suport digital a través de la plataforma Oigame:
Contrabanda també ha emès diverses falques (12) i vídeos a disposició dels mitjans que vulguin difondre aquests materials i solidaritzar-se amb l’emissora. Si voleu saber-ne més, podeu llegir l’article publicat a La Directa.
Difoneu a tutiplén!!
A continuació el comunicat en català i castellà emès per Contrabanda.
································

Contrabanda FM és de totes i no ens faran callar

Des de fa uns dies sabem que l’emissió de Contrabanda per la FM està en perill. Des de la Subdirecció General d’Ordenació de l’Espai de Comunicació Audiosivual de la Generalitat de Catalunya ens va arribar l’ordre de tancament del centre emissor de Turó de Rovira, on es troba l’antena de la ràdio. Es tracta d’un pla integral que pretén regular les emissions que es fan des del Carmel sense tenir en compte la particularitat de les ràdios lliures i no-comercials, sobre les quals no hi ha cap legislació específica (la llei 22/2005 del 29 desembre, Llei Audiovisual de Catalunya, contempla l’existència de radios sense ànim de lucre però no concreta l’accés a llicències). Seguir emetent des del Turó, superat un plaç de 20 dies des de l’avís, ens suposaria la imposició d’una multa de més de 100.000 euros per part de l’Administració.

Dóna suport digital demanant que s’anul·li l’expedient i exigeix la concessió de títols habilitants que regularitzin les emissions de les ràdios lliures de Catalunya.
Recull signatures
Si aquesta amenaça es complís, podria suposar que en molts barris de Barcelona no arrivés el senyal de cap ràdio lliure, ja que se suma a les interferències que MolaFM provoca al 96.6 de Ràdio Bronka i Ràdio Pica des de fa gairebé dos anys i Roc’n’Gol a Ràdio Línea IV al 103.9.
Des dels seus inicis fa més de 30 anys, les radios lliures catalanes han viscut tancaments, sancions de tot tipus, desplaçaments forçats del dial i interferències tant per part d’emissores comercials pirates com per emissores legals, que emeten amb una potència major a la permesa.
Aquesta és una nova ofensiva contra les ràdios lliures i mitjans alternatius en el context polític actual de retallades socials, econòmiques i de drets. L’onada repressiva contra les movilitzacions que s’hi oposen, la manca de comunicació i transparència des de les altes esferes i el silenciament dels únics canals no dependents del joc polític i del mercat, formen part d’una mateixa estratègia.
Contrabanda FM, amb el seu funcionament assembleari i autogestionat, sense subvencions, publicitat ni patrocinis, dóna veu a projectes socials i culturals i difón problemàtiques que no tenen cobertura en els mitjans convencionals. En aquest moment hi participen una trentena de programes que difonen temàtiques i realitats diverses, des d’una pluralitat de perspectives que contrasta amb l’estructura monolítica de la comunicació de masses.
No podem renunciar a emetre pel dial 91.4 de la FM. I per això, demanen el suport de tots els col·lectus, entitats i persones que heu participat en les emissions de Contrabanda FM; de totes aquelles que ens escolteu des de fa temps; de les que ens heu descobert fa poc i de les que encara no ens coneixeu.
Contrabanda FM és de totes i no ens faran callar.

································

Contrabanda FM es de todas y no nos haran callar

Desde hace unos días sabemos que la emisión de Contrabanda por la FM está en peligro. Desde la Subdireción General de Ordenación del Espacio de Comunicación Audiovisual de la Generalitat de Cataluña nos llegó la orden de cierre del centro emisor del Turó de Rovira, donde se encuentra la antena de la radio. Se trata de un plan integral que pretende regular las emisiones que se hacen desde el Carmelo, sin tener en cuenta la particularidad de las radios libres y no-comerciales, sobre las cuales no hay ninguna legislación específica (la ley 22/2005 del 29 diciembre, Llei Audiovisual de Catalunya, contempla la existencia de radios sin ánimo de lucro pero no concreta el acceso a licencias). Seguir emitiendo desde el Turó, superado un plazo de 20 días desde el aviso, nos supondría la imposición de una multa de más de 100.000 euros por parte de la Administración.
Da apoyo digital pidiendo que se anule el expediente y exige la concesión de títulos habilitantes que regularicen las emisiones de las radios libres de Catalunya.
Recoge firmas
Si esta amenaza se cumpliera, podría suponer que en muchos barrios de Barcelona no llegue la señal de ninguna radio libre, ya que se suma a las interferencias que Mola FM provoca al 96.6 de Radio Bronka y Radio Pica desde hace casi dos años y Rock’n’Gol a Radio Línea IV al 103.9.
Desde sus inicios hace más de 30 años, las radios libres catalanas han vivido cierres , sanciones de todo tipo, desplazamientos forzados del dial e interferencias tanto por parte de emisoras comerciales piratas como por emisoras legales, que emiten con una potencia mayor a la permitida.
Esta es una nueva ofensiva contra las radios libres y medios alternativos en el contexto político actual de recortes sociales, económicos y de derechos. La onda represiva contra las movilizaciones que se le oponen, la falta de comunicación y transparencia desde las altas esferas y el silenciamiento de los únicos canales no dependientes del juego político y del mercado, forman parte de una misma estrategia.
Contrabanda FM, con su funcionamiento asambleario y autogestionado, sin subvenciones, publicidad ni patrocinios, da voz a proyectos sociales y culturales y difunde problemáticas que no tienen cobertura en los medios convencionales. En este momento participan una treintena de programas que difunden temáticas y realidades diversas, con una pluralidad de perspectivas que contrasta con la estructura monolítica de la comunicación de masas.
No podemos renunciar a emitir por el dial 91.4 de la FM. Y por eso, pedimos el apoyo de todos los colectivos, entidades y personas que han participado en las emisiones de Contrabanda FM; de todas aquellas que nos escucháis desde hace tiempo; de las que nos han descubierto hace poco y de las que aún no nos conocéis.
Contrabanda FM es de todas y no nos harán callar.

Anuncios

Acerca de Hort Del Xino

Huerto Urbano creado en junio del 2009 en un solar abandonado del Raval, Barcelona. Iniciativa colectiva de vecinxs del barrio, se quiere crear un espacio abierto, dedicado principalmente a la creación y al cuidado de un huerto comunitario, para contrarestar la falta de espacios verdes en la zona. Ver todas las entradas de Hort Del Xino

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: